Η Madame Figaro, το 1γυναικείο περιοδικό της Κύπρου πρωτοπορεί, ενημερώνει, εμπνέει και προτείνει καινούριες ιδέες στην Κύπρια γυναίκα.

Είναι σημείο αναφοράς, επειδή ξέρει να καθοδηγεί και να προσανατολίζει. Είναι η Madame Figaro. Το περιοδικό που αγαπά τις γυναίκες, τη μόδα, την ομορφιά, τη διακόσμηση, τον πολιτισμό, τις έρευνες και τις συναντήσεις. Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2005 εγκαινίασε τον ετήσιο θεσμό, «Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς», με στόχο την ανάδειξη και βράβευση των Κύπριων γυναικών, που διέπρεψαν δημιουργώντας πρότυπα ενώ την ίδια χρονιά μέχρι και σήμερα, κάθε Οκτώβριο ενώνει τα χέρια στην εκστρατεία «Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Καρκίνου του Μαστού» στέλνοντας ηχηρά μηνύματα συμπαράστασης και πρόληψης.

Αν θα έπρεπε να σκιαγραφήσουμε την αναγνώστρια της Madame Figaro, τότε βάσει ερευνών αποδεικνύεται ότι είναι μια γυναίκα σύγχρονη, δυναμική, μορφωμένη, που θέλει να είναι ενημερωμένη για όλα, έχει υψηλά κριτήρια επιλογής και μπορεί να χαρακτηριστεί ως trendsetter. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% των αναγνωστριών της Madame Figaro ανήκουν στην ανώτερη και μέση κοινωνική και οικονομική τάξη, ενώ σε μεγάλο ποσοστό, που αγγίζει το 74%, η αναγνώστρια της Madame Figaro ζει στα αστικά κέντρα.

Η Madame Figaro κατέχει σταθερά την πρώτη θέση στα γυναικεία περιοδικά. Ως διεθνής τίτλος έχει άμεση συνεργασία με τη Madame Figaro Γαλλίας και Ελλάδας, αλλά και με όλα τα συνεργαζόμενα Madame Figaro ανά τον κόσμο.

 

Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της χρονιάς

 

Γυναίκα, ένα πλάσμα μοναδικό που ήρθε, για να αφήσει το δικό του αποτύπωμα!

Αυτές τις γυναίκες, που άλλαξαν τον κόσμο, που έδωσαν ελπίδα, που τόλμησαν και πέτυχαν, αναδεικνύει η Madame Figaro μέσω του θεσμού των Bραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς. Ένας θεσμός, που ξεκίνησε το 2005 από το περιοδικό Madame Figaro και φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια, γεμάτα ουσία, όμορφες στιγμές, δυνατά συναισθήματα.

Στόχος του θεσμού είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση των Κυπρίων γυναικών που διέπρεψαν η κάθε μια στον τομέα τους και που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να γίνουν πρότυπα.

Μουσικοί, Ηθοποιοί, Fashion Designers, Δημιουργοί, Αθλήτριες, Επιστήμονες/Ακαδημαϊκοί, Επιχειρηματίες/Επαγγελματίες, γυναίκες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και που ξεχώρισαν καινοτομώντας.

Όλες αυτές έχουν εργαστεί σκληρά και εμείς οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε και να τις επιβραβεύσουμε, αναδεικνύοντας τις πρώτες ανάμεσα στις ίσες.

Ο θεσμός των Βραβείων της Madame Figaro εκτός του ότι σκοπό την ανάδειξη των Κυπρίων Γυναικών, έχει και έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα των εισιτηρίων από την τελετή των Βραβεύσεων, προσφέρονται εκείνη τη βραδιά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα επιλέξει η κυρία, η οποία θα βραβευθεί ως Γυναίκα της Χρονιάς στην κατηγορία Κοινωνική Προσφορά. Η εκδήλωση των Βραβεύσεων πραγματοποιείται τον Απρίλιο σε μια λαμπερή βραδιά με άρωμα Γυναίκας. 

Μέχρι σήμερα  οι εισπράξεις από τα εισιτήρια των Βραβείων της Madame Figaro που διατέθηκαν από τις βραβευμένες στην κατηγορία Κοινωνική Προσφορά σε κοινωφελή Ιδρύματα από το 2008 - όπου τα Βραβεία ξεκίνησαν να έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα- μέχρι και το 2016 έχουν ξεπεράσεις τις €100.000.

Οι Γυναίκες της Χρονιάς αναδεικνύονται από τους αναγνώστες της Madame Figaro μέσω ψηφοφορίας. Η ψηφοφορία γίνεται μέσω ειδικού ψηφοδελτίου που βρίσκεται εντός του περιοδικού στα τεύχη Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου. Επιπλέον, το κοινό ψηφίζει και μέσω διαδικτύου αλλά και μέσω τηλεφωνικής ψηφοφορίας.

 

  • SPECIAL EDITIONS FASHION FIGARO:

   Δύο φορές τον χρόνο και συγκεκριμένα τον Οκτώ­βριο και τον Απρίλιο, η Madame Figaro παρου­σιάζει το εξειδικευμένο αφιέρωμα Fashion Figaro. Απώτερος σκοπός είναι η παρουσίαση των καλύτε­ρων τάσεων της μόδας από την κυπριακή αγορά. Ταυτόχρονα μεταφέρει τα fashion trend από τον ευρύτερο χώρο της μόδας σε ό,τι αφορά ρούχα και αξεσουάρ.

  • SPECIAL EDITIONS COLLECTIONS FIGARO:

   Ο απαραίτητος οδηγός κάθε γυναίκας, που δεν θέλει απλώς να ακολουθεί τη μόδα, αλλά κυρίως να την προσαρμόζει στη δική της προσωπικότητα. Το αφιέρωμα παρουσιάζεται δύο φορές τον χρόνο και συγκεκριμένα τον Σεπτέμ­βριο και τον Φεβρουάριο και περιλαμβάνει τις νέες τάσεις, τα χρώματα, τα σχέδια και τις προτάσεις των μεγάλων μετρ της υψηλής ραπτικής, που καθορίζουν τα trend της νέας σεζόν.

  • SPECIAL EDITIONS ΤRAVEL FIGARO:

   Το αφιέρωμα Travel Figaro παρουσιάζεται στη Madame Figaro μία φορά τον χρόνο και συγκεκρι­μένα τον Ιούνιο. Προτείνει καλοκαιρινούς προορι­σμούς, προτάσεις αγοράς με όλα τα trend, τα απαραίτητα αξεσουάρ και τα καλλυντικά για τις καλοκαιρινές διακοπές.

  • SPECIAL EDITIONS WELLBEING FIGARO:

   Το αφιέρωμα Wellbeing Figaro παρουσιάζεται στη Madame Figaro Μαρτί­ου μια φορά τον χρόνο. Περιλαμβάνει τα καλύτερα ινστιτούτα αισθητικής, αλλά και ξενοδοχεία που προσφέρουν στη γυναίκα στιγμές απόλαυσης και ευεξίας. Ο κάθε χώρος παρουσιάζεται γενικά αλλά και εξειδικευμένα, με τις θεραπείες που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

  • SPECIAL EDITIONS ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓAΜΟΣ:

   Ένας πλήρης οδηγός για να ετοιμάσεις τον τέλειο γάμο. Ένα αφιέρωμα, το οποίο καταγράφει τις νέες τάσεις στη διοργά­νωση του γάμου και απο­τελεί τον πιο σύγχρονο οδηγό για τη μέλλουσα νύφη.

  • SPECIAL EDITIONS ALL ABOUT BEAUTY & BODY:

   Τα μυστικά της ομορ­φιάς αποκαλύπτονται στη Madame Figaro. Αγαπη­μένα προϊόντα, που θα σε κάνουν ακόμα πιο όμορφη, και συμβουλές από ειδικούς για όλα όσα πρέπει να ξέρει η κάθε γυναίκα.

   Συμβουλές για να απο­κτήσει η κάθε γυναίκα το τέλειο σώμα υγιεινά και με βάση τις συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί, αποκλει­στικά στη Madame Figaro.

  Back to top